Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 6(z pieczeniem / smażeniem): 40 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
owoce 2 litrów
cukier 500 gramów
cukier puder 120 gramów
woda 0,5 litrów
żółtka 6 sztuk
szampan 0,5 sztukWykonanie:Oczyszczone
owoce przetrzeć przez sito. powinno wyjść ok. 1 litra
marmoladki. Z
cukru i
wody zrobić
syrop, podgrzewając
wodę z
cukrem. Utrzeć
żółtka z
cukrem pudrem, wymieszać z
syropem i
marmoladką owocową. Całość mocno ubić i zamrozić.
Sorbet poziomkowy: do
lodów dodać pół butelki
szampana i zaraz podawać.Uwagi:
Poziomki można zastąpić
malinami.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPonczDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: