ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 6(z pieczeniem / smażeniem): 40 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegoowoce 2 litrówcukier 500 gramówcukier puder 120 gramówwoda 0,5 litrówżółtka 6 sztukszampan 0,5 sztukWykonanie:Oczyszczone owoce przetrzeć przez sito. powinno wyjść ok. 1 litra marmoladki. Z cukru i wody zrobić syrop, podgrzewając wodę z cukrem. Utrzeć żółtka z cukrem pudrem, wymieszać z syropem i marmoladką owocową. Całość mocno ubić i zamrozić.Sorbet poziomkowy: do lodów dodać pół butelki szampana i zaraz podawać.Uwagi:Poziomki można zastąpić malinami.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPonczDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: