ßßß Cookit - przepis na » Nowa linia pieczywa lekkiego Wasa ...

» Nowa linia pieczywa lekkiego Wasa ...

nazwa

Składniki

Wykonanie

Szczupła sylwetka jest modna przez cały rok, jednak w czasie sezonu plażowego staje się szczególnie pożądana. Aby ją osiągnąć i zachować, stosujemy różnorodne diety, często bardzo rygorystyczne, co może prowadzić do niedoborów składników odżywczych w naszym organizmie lub spadku odporności.
Pieczywo lekkie z nowej linii Wasa nie tylko wspomaga odchudzanie, ale również uzupełnia braki istotnych elementów. Jego włączenie do codziennych posiłków pozwoli nam na łatwiejsze i zdrowsze osiągnięcie wymarzonej sylwetki.
Pieczywo lekkie cieszy się w Polsce niezwykłą popularnością i w żadnym kraju nie spożywa się go tak dużo jak u nas. Aż 80% całej produkcji pieczywa lekkiego Wasa w Europie sprzedawane jest właśnie w Polsce.
Cenimy je przede wszystkim ze względu na małą liczbę kalorii zawartą w jednej kromce oraz długi okres przydatności do spożycia.
W skład nowej linii Wasa wzbogaconej składnikami odżywczymi wchodzą trzy rodzaje pieczywa lekkiego:
o Wasa Beauty z witaminami z grupy B oraz dodatkową porcją błonnika,
o Wasa Inner Balance posiadające w swoim składzie prebiotyki,
o Wasa Wellness z dodatkiem witaminy E oraz ekstraktem z zielonej herbaty.
Wasa Beauty z wysoką zawartością błonnika oraz dodatkiem witamin z grupy B (B1 - tiamina, B2 - ryboflawina, B3 – niacyna i B4 – kwas foliowy, czasem zwany również witaminą B9).
Jak wiadomo, błonnik pokarmowy reguluje pracę jelit oraz daje uczucie sytości, dzięki czemu pomaga zachować szczupłą sylwetkę. Witaminy z grupy B, ze względu na wiele cech wspólnych oraz podobne działanie, często określane są jako witamina B-kompleks. Uczestniczą one w przemianie węglowodanów, białek i tłuszczów w potrzebną organizmowi energię, zapewniają prawidłową pracę mięśni, układu nerwowego i pokarmowego oraz wzmacniają wzrok. Ich obecność wpływa również na kondycję i prawidłowy wygląd skóry, włosów i paznokci.
Wasa Inner Balance to pieczywo wzbogacone prebiotykami usprawniającymi funkcjonowanie układu pokarmowego.
Nieco zaskakujący dla niektórych może być fakt, że jelita pełnią nie tylko funkcję trawienną, ale odgrywają również bardzo ważną rolę w funkcjonowaniu systemu immunologicznego. Podstawowym elementem regulacji działania zarówno układu trawiennego, jak i odpornościowego jest obecna w jelitach flora bakteryjna.
Prebiotyki to naturalne substancje z nieprzyswajalnych części roślin (włókien roślinnych), które stymulują rozwój i aktywność przyjaznej mikroflory bakteryjnej potrzebnej do prawidłowej pracy mechanizmu obronnego jelit. Prebiotyki wchodzą w skład błonnika pokarmowego i są swoistym balsamem dla układu pokarmowego. Najlepiej poznanymi pod względem działania prebiotykami są obecnie oligofruktoza (dodawana właśnie do naszego pieczywa) oraz inulina.
Wasa Wellness - ten rodzaj pieczywa wzbogacono silnymi przeciwutleniaczami, jakimi są witamina E oraz ekstrakt z zielonej herbaty.
Antyoksydanty to związki organiczne, których działanie polega na unieszkodliwianiu wolnych rodników, a tym samym - na ochronie komórek przed zniszczeniem. Wolne rodniki są cząsteczkami tlenu z brakującymi elektronami, które „kradną” elektrony ze zdrowych komórek, powodując ich uszkodzenie.
Trzy najlepiej poznane antyoksydanty to witamina E, witamina C oraz beta karoten. Znanym źródłem przeciwutleniaczy jest również zielona herbata oraz selen i luteina.
Wypróbuj nasze propozycje pysznych i zdrowych kanapek przygotowanych na bazie produktów z nowej wzbogaconej linii Wasa. Lekkie pieczywo Wasa znakomicie smakuje z wiejskim twarożkiem i szynką parmeńską, serem pleśniowym przybranym figą, serkiem i avocado z dodatkiem pomidorków koktajlowych lub orzechów włoskich czy wędzonym łososiem skropionym cytryną i ułożonym na kremowym serku.
Producentem wzbogaconego pieczywa lekkiego jest fabryka Wasa w miejscowości Celle w Niemczech.
Cena na półce: ok. 3 , 90 zł za opakowanie 140g.
W sprzedaży od maja 2007 r.
Szczegółowych informacji udziela:
Marta Martys
Marketing Manager
Tel. 022 / 335 21 50
Fax 022 / 335 21 51
[email protected]
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/news/118