Wykonanie
Nieodzowna część niedzielnego obiadu, podstawowy składnik znajdujący się w większości kuchni...
makaron! Osobiście nie wyobrażam sobie by mogło go zabraknąć w moich szafkach. Choć, tak jak w przypadku innych produktów i ten powinien być jak najlepszy. Jeżeli dbacie o to by na Waszych stołach znajdowała się dobra, zdrowa żywność zapraszam do Rodzinnej wytwórni
makaronów Fabijańscy . Ich
makaron jest:"wytwarzamy w 100% z ekologicznej
mąki orkiszowej, gryczanej, żytniej lub ryżowej i żywej
wody źródlanej Kapellanka, której źródło znajduje się wśród czystych pól i łąk Gór Kaczawskich…"Ekologiczna
mąka pochodząca z certyfikowanej uprawy ekologicznej (w większości są to
mąki pełnoziarniste)
Woda Kapellanka - krystalicznie czysta, prosto z naturalnego źródła, filtrowana przez skały wapienne, osadowe sprzed 300 milionów lat. Z niezmiennym i bogatym składem mikroelementów oraz zachowaną biologiczną czystością. Źródło znajduje się w paśmie Gór Kaczawskich, poniżej wzgórza Kapella - stąd jej nazwa.
Już na pierwszy rzut oka widać, że
makarony produkowane przez Rodzinną wytwórnię
makaronów Fabijańscy, to samo zdrowie. Kolor, struktura... a później, to co najważniejsze SMAK. Osobiście nie mogłam się oprzeć by jako pierwszego nie spróbować
makaronu kukurydzianego. Już podczas gotowania było wiadomo, że mam przyjemność testować naprawdę dobry produkt.
Makaron nie rozlatywał się, zachował swój kolor, nie był lepki - po prostu 100% natury i fachowości w produkcji
makaronów. A smak... wspaniały, delikatny, wyraźnie kukurydziany. Danie, które powstało z tego
makaronu znikło równie szybko, jak się pojawiło - "Lekka
sałatka na bazie
makaronu kukurydzianego z warzywami w
ziołowym jogurcie" .Szczerze Wam polecam
makarony tej firmy. Na blogu wraz z otwarciem kolejnych opakowań
makaronów, jakie otrzymałam od Rodzinnej wytwórni
makaronów Fabijańscy pojawiać się będą następne ciekawe propozycje kulinarne. Zaglądajcie.A tym czasem zapraszam Was serdecznie na stronę Rodzinnej wytwórni
makaronów Fabijańscyhttp://www.bio-fabijanscy.pl/Na zakończenie piękny przepis jakim dzieli się z nami Rodzinna wytwórnia
makaronów Fabijańscy:Przepis na dobre życie"bierzemy 12 miesięcy,oczyszczamy je dokładnie z goryczy, chciwości, małostkowości i
lęku,po czym rozkrajamy każdy na 30 lub 31 części,tak, aby zapasu wystarczyło na cały rok.Każdy dzień przyrządzamy z 1 kawałka pracy i 2 kawałków pogody i humoru.Do tego dodajemy:3 duże łyżki nagromadzonego optymizmu,łyżeczkę tolerancji,ziarnko ironii i odrobinę
taktu.Następnie całą masę polewamy dokładnie dużą ilością miłości.Całość przyozdabiamy bukietem uprzejmości i rozdajemy codziennie z radościąoraz z filiżanką dobrej, orzeźwiającej
herbatki -najpierw najbliższym, a później wszystkim innym ludziom. "