Wykonanie
20 dag
makaronu (kolanka, krajanka)30 dag
pomidorów 30 dag
parówek 25 dag
mięsa wieprzowego bez kości tłuszcz 2
cebule mąka pół szklanki
mleka jajo tłuszcz do wysmarowania naczynia 5 dag
żółtego sera utartego
pieprz i
sól,
papryka mielona do smaku

WYKONANIE
Makaron ugotować na pół miękko, odcedzić , przepłukać zimną
wodą, odsączyć.
Pomidory sparzyć, obrać ze skórki, pokrajać w plastry.
Cebulę obrać, opłukać, pokrajać w plastry, posypać
mąką, usmażyć na tłuszczu.
Mięso umyć, zemleć, podsmażyć na tłuszczu. Naczynie żaroodporne wysmarować tłuszczem. Układać w nim warstwami
makaron i
parówki obrane z osłonek i pokrajanymi w plastry,
pomidory,
cebula, przesypując jednocześnie
mięsem i
przyprawami, zalać
mlekiem wymieszanym z
jajem i posiekana
natka pietruszki, posypać
startym serem i wstawić do piekarnika na 20-30 minut. Podawać.