Wykonanie
« ESKALOPKI Z
KIEŁBASYSAŁATKA Z
MORTADELI,
PAPRYKI ... »25 dag kości lub wędzonych
żeberek 50 dag
kwaszonej kapusty 2 szczypty
kminku 5 dag
cebuli 5 dag tłuszczu 30 dag
ziemniaków sól,
pieprz 1,5 l
wodyWYKONANIEKości umyć, zalać
wodą, ugotować
wywar.
Kapustę pokrajać, dodać trochę
wody i tłuszczu, ugotować bez przykrycia na silnym ogniu.
Cebulę pokrajać drobno i lekko zrumienić na tłuszczu.
Ziemniaki umyć, obrać, ugotować w wywarze. Połączyć
ziemniaki z
kapustą, dodać zrumienioną
cebulę,
mięso obrane z kości. Doprawić
solą i
pieprzem do smaku.niedziela, 20 stycznia 2013, wela2poleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »