ßßß Cookit - przepis na KAPUŚNIAK Z KMINKIEM

KAPUŚNIAK Z KMINKIEM

nazwa

Wykonanie

« ESKALOPKI Z KIEŁBASY
SAŁATKA Z MORTADELI, PAPRYKI ... »
25 dag kości lub wędzonych żeberek 50 dag kwaszonej kapusty 2 szczypty kminku 5 dag cebuli 5 dag tłuszczu 30 dag ziemniaków sól, pieprz 1,5 l wody
WYKONANIE
Kości umyć, zalać wodą, ugotować wywar. Kapustę pokrajać, dodać trochę wody i tłuszczu, ugotować bez przykrycia na silnym ogniu. Cebulę pokrajać drobno i lekko zrumienić na tłuszczu. Ziemniaki umyć, obrać, ugotować w wywarze. Połączyć ziemniaki z kapustą, dodać zrumienioną cebulę, mięso obrane z kości. Doprawić solą i pieprzem do smaku.
niedziela, 20 stycznia 2013, wela2
poleć znajomemu » śledź komentarze (rss) »
Źródło:http://gotujcosniecos.blox.pl/2013/01/KAPUSNIAK-Z-KMINKIEM.html