ßßß Cookit - przepis na ZALEWAJKA

ZALEWAJKA

nazwa

Wykonanie

« GULASZ ZIEMNIACZANY
KEFTEDAKIA czyli gorące ... »
ZALEWAJKA
10 DAG WĘDZONKI
1,5 L WODY
15 DAG KIEŁBASY
1 CEBULA
1/2 KG ZIEMNIAKÓW
1-2 ZĄBKÓW CZOSNKU
1/2 L ŻURU
1 MARCHEW
100 ML ŚMIETANY
TROCHĘ SMALCU
WYKONANIE
Umyć wędzonkę, zalać zimną wodą,dodać czosnek oraz obraną i pokrojoną w kosteczkę marchewkę i gotować aż wędzonka będzie miękka. Wyjąć wędzonkę i wrzucić do wywaru ziemniaki umyte, obrane i pokrajane w kostkę ziemniaki. Gdy ziemniaki są miękkie wlać żur. Cebulę drobno posiekać zrumienić na tłuszczu, podrumienić, dodać do zupy i zagotować. Kiełbasę krajać na kosteczkę podrumienić i wrzucić do zupy. Odstawić, dodać śmietany. Można podawać posypany suszonym majerankiem.
wtorek, 26 lipca 2011, wela2
poleć znajomemu » śledź komentarze (rss) »
Źródło:http://gotujcosniecos.blox.pl/2011/07/ZALEWAJKA.html