« GULASZ ZIEMNIACZANYKEFTEDAKIA czyli gorące ... »ZALEWAJKA10 DAG WĘDZONKI1,5 L WODY15 DAG KIEŁBASY1 CEBULA1/2 KG ZIEMNIAKÓW1-2 ZĄBKÓW CZOSNKU1/2 L ŻURU1 MARCHEW100 ML ŚMIETANYTROCHĘ SMALCUWYKONANIEUmyć wędzonkę, zalać zimną wodą,dodać czosnek oraz obraną i pokrojoną w kosteczkę marchewkę i gotować aż wędzonka będzie miękka. Wyjąć wędzonkę i wrzucić do wywaruziemniaki umyte, obrane i pokrajane w kostkę ziemniaki. Gdy ziemniaki są miękkie wlać żur. Cebulę drobno posiekać zrumienić na tłuszczu, podrumienić, dodać do zupy i zagotować. Kiełbasę krajać na kosteczkę podrumienić i wrzucić do zupy. Odstawić, dodać śmietany. Można podawać posypany suszonym majerankiem.wtorek, 26 lipca 2011, wela2poleć znajomemu » śledź komentarze (rss) »