Wykonanie
Roladki z
kurczaka można robić na różne sposoby. A tym razem roladki nadziewane
szynką,
serem i
ogórkiem.Dobre danie na obiad lub na kolację. Pyszne.2 PIERSI( PODWÓJNE) Z
KURY4 PLASTERKI
SZYNKI4 PLASTERKI
SERA ŻÓŁTEGO4 MAŁE
OGÓRKI KWASZONE LUB 2 DUŻE
SÓL,
PIEPRZ,
PRZYPRAWA DO KURCZAKA LUB
CURRY.TŁUSZCZ(
SMALEC,
MARGARYNA,
OLIWA)


WYKONANIEPiersi z
kury umyć, oczyścić z błon i ścięgien, podzielić na 4kawałki, rozklepać tłuczkiem zwilżonym
wodą, nadając im kształt okrągły.Następnie każdą oprószyć
solą,
pieprzem oraz
przyprawą, na faszerować
szynką,
serem żółtym oraz
ogórkiem, zwinąć w rulony spinając wykałaczkami lub zawiązującnitką. Kłaść na gorący tłuszcz, zrumienić z każdej strony, dodać trochę
wody idusić do miękkości.