Wspaniałe, bardzo proste do przygotowania danie!Będzie wspaniałym dodatkiem do ryb i mięs, albo osobnym daniem obiadowym :)Składniki:1 bakłażan1 żółta papryka1 średnia cebula1 łyżeczka oreganooliwa z oliwek1/2 szklanki pomidorków koktajlowych200 g sera fetasól i pieprzWykonanie:Bakłażana i paprykę pokroić w średnią kostkę, a cebulę w piórka.Duże, płaskie naczynie żaroodporne wysmarować oliwą. Włożyć pokrojone bakłażany, paprykę i cebulę. Skropić oliwą, oprószyć solą, pieprzem oraz oregano i dokładnie wymieszać.Wstawić do gorącego piekarnika i piec 20 minut w temperaturze 200 stopni. Po tym czasie zamieszać i dołożyć pomidorki koktajlowe. Posypać pokruszonym serem feta, skropić ponownie oliwą i oprószyć oregano. Wstawić z powrotem do piekarnika na kolejne 20-25 minut.Podawać na gorąco jako dodatek do mięsa lub ryby lub jako osobne danie.Smacznego:)