Wykonanie
            Ciasto, które ma jedną wadę - jest go stanowczo za mało. Nie wiem kiedy zniknął ostatni kawałek, chociaż wiem, kto go zjadł. Robi się je szybciutko, ale znika chyba jeszcze szybciej. Może większa forma i podwójna porcja? Przepis podejrzany w Małej Cukierence .

Składniki:100g miękkiego 
masła3/4 szklanki 
cukru1 łyżeczka 
proszku do pieczeniaszczypta 
soli2 duże 
jajka1/3 łyżeczki ekstraktu 
waniliowego1 szklanka 
mąki400g drobnych 
śliwek1 łyżeczka 
cynamonu2 łyżki 
cukruWykonanie:
Masło ucieramy z 
cukrem i 
proszkiem do pieczenia. Dodajemy po jednym 
jajku cały czas ucierając. Dodajemy 
wanilię i mieszamy. Na koniec dodajemy przesianą 
mąkę i delikatnie mieszamy całość. Ciasto przelewamy do formy 23 x 23 cm wyłożonej papierem do pieczenia. Umyte, przepołowione 
śliwki kładziemy na wierzch, skórką do dołu. Posypujemy 
cukrem wymieszanym z 
cynamonem. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 50 minut, do suchego patyczka.

