Śniadanie czy kolacja idealna. Rozpusta bez wyrzutów sumienia. No bo w końcu dlaczego? Chleb na zakwasie, truskawki, jajko. Samo zdrowie, prawda? A że smażone? Kto by się tym przejmował skoro to takie dobre. Jeżeli nie macie w domu chlebaczekoladowego, to zajrzyjcie do Bee, która pokazywałam wersję ze zwykłej brioszki.Składniki:4 kromki chlebaczekoladowego (takiego lub takiego)2 jajka50 ml mlekasos truskawkowy (taki)świeże truskawkicukier pudermasło (do smażenia)Wykonanie:Jajka rozbijamy w misce i mieszamy z mlekiem. Wkładamy kromki chleba na około 5 minut z jednej strony. Przekładamy na drugą i odstawiamy na kolejnych kilka minut. Na patelni roztapiamy masło. Smażymy kromki chleba z każdej strony, aż będą lekko złote. Przekładamy na talerz. Polewamy sosem truskawkowym, na wierzch kładziemy pokrojone truskawki i posypujemy cukrem pudrem.