Wykonanie
Tosty te są idealną propozycją na późne, np.niedzielne, śniadanie. Robi się je raz dwa a smakują nieziemsko. Albo na słodko, albo na wytrawnie, wszystko zależy jaki masz smak rano. U mnie tym razem na słodko z
cukrem pudrem. Do tego kubek gorącej
kawy ze spienionym
mlekiem. Mmmm rozmarzyłam się ...
'tosty francuskie'Składniki:-
chleb (może być wczorajszy)-
jajko-
mlekoChleb pokroić w kromki. Delikatnie namoczyć w
jajku, następnie w rozkłóconym
jajku lekko dociskając. Smażyć na dobrze rozgrzanym
maśle do czasu aż tosty będą zrumienione. Smażyć partiami, najlepiej po 2 tosty na patelni, aby
między tostami była jeszcze przestrzeń.Przełożyć na ręcznik papierowy lub bezpośrednio na talerz. Posypać
cukrem pudrem i podawać.Smacznego!