Wykonanie
Lubicie domowy fast food? Kiedy rzuciłam hasło hamburgery, dzieci zostawiły zabawę i przybiegły do kuchni. Same wybierały dodatki i komponowały hamburgery tak, jak lubią. Była nawet jedna wielbicielka samych
bułek :) Burgery podałam z pieczonymi frytkami z tego przepisu.

Składniki:
bułki (u mnie z tego przepisu)500 g
schabu2 - 3 łyżki
sosu barbecue (u mnie taki)1 łyżka
sosu Worcestershire1
cebulapieprz
Wykonanie:
Mięso mielimy.
Cebulę siekamy i szklimy na odrobinie tłuszczu. Mieszamy zmielone
mięso z
cebulą, sosami i
pieprzem. Formujemy kotleciki. Smażymy na patelni grillowej z każdej strony.
Bułki kroimy na 3 części. Opiekamy w opiekaczu.
Bułkę przekładamy kotletami (u mnie każdy przekrojony na pół), dodajemy ulubione dodatki (
pomidory,
sałata,
cebula,
ogórek,
majonez, itd).