Wykonanie
Jak wyglądają Wasze śniadania? Bo rozumiem, że je jecie, prawda? U nas na tygodniu w wersji dorosłej królują kanapki z domowego
chleba, obowiązkowo z porcją warzywną. U dzieci zazwyczaj
mleko, za to z jakimś
owocem. Jednak w weekendy już bardziej szalejemy. Dzisiaj pokażę Wam śniadanie, które można przygotować też w ciągu tygodnia. Tak naprawdę można zacząć już wieczorem, a
potem rano szybko dokończyć. Dzięki takiemu śniadaniu możecie zacząć dzień od pierwszej z pięciu zalecanych porcji
warzyw i owoców.
Składniki:1/2 szklanki
kaszy jaglanej1 szklanka
wody1/2 szklanki
soku pomarańczowego Tymbark 100%pół
pomarańczygarść
orzechówew.
miód,
syrop z agawyWykonanie:
Kasze prażymy w garnku, aż zacznie przyjemniej pachnieć. Zalewamy wrzącą
wodą, przykrywamy i gotujemy około 10 minut na niewielkim ogniu. (Te czynności możemy wykonać wieczorem). Dolewamy
sok pomarańczowy i gotujemy dalej przez około 5 - 7 minut, aż
kasza będzie miękka.
Pomarańczę obieramy i każdą cząstkę kroimy na pół. Dodajemy do ugotowanej
kaszy razem z posiekanymi
orzechami. Możemy posłodzić
miodem lub
syropem z agawy.
/wpis sponsorowany/