Wykonanie
Na dzisiejsze
ciasteczka, już nieco w klimatach świątecznych, namówiła mnie Edytka . Wiadomo, że skoro Edytka coś znalazła, to to musi być pyszne. Tym razem też tak było.
Ciasteczka spodobały się szczególnie mojemu
synkowi. Edytko dziękuję za super przepis i miłe pogawędki przy okazji. Przepis pochodzi w gazetki Dobre Rady (wyd. spec. 3/2008)

Składniki:150 g
masła80 g
cukru pudruSzczypta
soli220 g
mąkiMasa:100 g
gorzkiej czekolady150 g
mlecznej czekolady75 g
masła50 g
orzechów (u mnie
nerkowce)100 g skórki kandyzowanej z
pomarańczy (dałam mieszankę)

Wykonanie:Piekarnik rozgrzać do 200 stopni.
Masło utrzeć z
cukrem pudrem i
solą. Dodać
mąkę, wyrobić ciasto i rozwałkować na prostokąt o grubości ok. 5mm. Przełożyć na blachę ( u mnie forma do brownie 20x25 cm) i piec około 12-15 minut.
Czekolady z
masłem roztopić w kąpieli
wodnej lub w mikrofalówce. Dodać posiekane
orzechy i skórkę. Kiedy masa zacznie zastygać, rozsmarować na ostudzonym cieście. Poczekać aż całkowicie zastygnie i pokroić na kawałki.