ßßß
Składniki:500 g sera kremowego200 g cukru2 łyżki mąki kukurydzianej3 jajka1/2 łyżeczki wanilii1,5 łyżeczki przyprawy do dyni250 g pure dyniowego
Wykonanie:Piekarnik nagrzać do 180 stopni. Przygotować formę o średnicy 18-20 cm.Ser, cukier i mąkę wymieszać mikserem. Dodać po jednym jajku, cały czas mieszając. Dodać wanilię, wymieszać. Odłożyć około 100 g masy. Do pozostałej części dodać pure z dyni i przyprawę do dyni. Do przygotowanej formy wylać około 3/4 masy dyniowej. Następnie wlać odłożoną masę serową. Na wierzch wlać pozostałą część masy dyniowej. Nożem zrobić wzorki (mi się to nie udało). Sernik wstawić do piekarnika i piec 20 minut. Zmniejszyć temperaturę do 150 stopni i piec kolejnych 40 minut, aż sernik będzie upieczony. Wystudzić przy uchylonych drzwiach piekarnika. Wyjąć z piekarnika i wstawić do lodówki na kilka godzin, lub całą noc. Podawać z sosem toffi.