ßßß Cookit - przepis na Pudding czekoladowy

Pudding czekoladowy

nazwa

Wykonanie

Zostało mi kilka kromek czekoladowego chleba . Pomyślałam, że co jak co, ale ten chleb będzie idealny do chlebowego puddingu. Nie myliłam się. Nie potrzeba specjalnych dodatków i jest cudnie. A do tego znowu po domu unosi się ten zapach.
Składniki:
około 1/2 chleba czekoladowego
garść rodzynek
masło
1 jajko
250 ml mleka
1 łyżeczka cukru
Wykonanie:
Chleb kroimy na kromki, a każdą z nich na pół. Smarujemy obficie z każdej strony masłem. Formę do zapiekania smarujemy masłem. Układamy w niej posmarowane kromki chleba tak, aby zachodziły jedna na drugą. Wsypujemy między chleb rodzynki. W misce mieszamy mleko z jajkiem i cukrem. Polewamy przygotowany chleb i odstawiamy na około 15 minut, aby chleb nasiąkł. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. Wstawiamy naczynie z chlebem i pieczemy około 30 minut.
Ingredients:
Half of chocolate bread
handful of raisins
butter
1 egg
250 ml milk
1 tsp sugar
Directions:
Slice the bread and cut each slice into half. Spread the butter on each side of the bread slices. Spread some butter on the baking pan. Place the bread slices in the baking pan and sprinkle with the raisins.
Mix the egg, milk and sugar. Pour the mixture onto the bread. Leave it to soak for about a quarter. Preheat the oven to 180 C. Bake for half an hour.
Źródło:http://stokolorowkuchni.blox.pl/2013/04/Pudding-czekoladowy.html