Wykonanie
Zostało mi kilka kromek
czekoladowego chleba . Pomyślałam, że co jak co, ale ten
chleb będzie idealny do
chlebowego puddingu. Nie myliłam się. Nie potrzeba specjalnych dodatków i jest cudnie. A do tego znowu po domu unosi się ten zapach.
Składniki:około 1/2
chleba czekoladowegogarść
rodzynekmasło1
jajko250 ml
mleka1 łyżeczka
cukruWykonanie:
Chleb kroimy na kromki, a każdą z nich na pół. Smarujemy obficie z każdej strony
masłem. Formę do zapiekania smarujemy
masłem. Układamy w niej posmarowane kromki
chleba tak, aby zachodziły jedna na drugą. Wsypujemy
między chleb rodzynki. W misce mieszamy
mleko z
jajkiem i
cukrem. Polewamy przygotowany
chleb i odstawiamy na około 15 minut, aby
chleb nasiąkł. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. Wstawiamy naczynie z
chlebem i pieczemy około 30 minut.
Ingredients:Half of chocolate breadhandful of raisinsbutter1 egg250 ml milk1 tsp sugarDirections:Slice the bread and cut each slice into half. Spread the butter on each
side of the bread slices. Spread some butter on the baking pan. Place the bread slices in the baking pan and sprinkle with the raisins.Mix the egg, milk and sugar.
Pour the mixture onto the bread. Leave it to soak for about a quarter. Preheat the oven to 180 C. Bake for half an hour.