Wykonanie
Ten przepis mam wydrukowany od ponad 3 lat, jednak jakoś nie miałam odwagi się z nim zmierzyć. Być może dlatego, że jedno ciasto wykonane z tej strony mi się nie udało i bałam się, że tu będzie podobnie. Kiedy jednak Bernardeta pokazała u siebie coś bardzo podobnego, pomyślałam, że spróbuję. Na szczęście. Ciasto jak brownie, pomimo ciężkiego wyglądu jest jednak lekkie. No i spokojnie można je potraktować jako porcję warzyw :) W oryginalnym przepisie był słodzik, ja jednak wolałam użyć bardziej tradycyjnego słodzika.

Składniki:1 puszka
czerwonej fasoli, odsączona (400 g)4
jajka2 łyżki
oliwy1 łyżka ekstraktu
waniliowego200 g
cukru trzcinowego3 łyżki
kakao niesłodzonego1 łyżeczka
proszku do pieczenia1/4 łyżeczki
soliorzechy włoskie (16 połówek)

Wykonanie:Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. Kwadratową formę do brownie wykładamy papierem do pieczenia. Wszystkie składniki poza
orzechami przekładamy do blendera i miksujemy aż masa będzie gładka. Wylewamy masę do przygotowanej formy i kładziemy na wierzch połówki
orzechów. Pieczemy przez 25 - 30 minut, do suchego patyczka. Kroimy na kwadratowe porcje.

Ingredients:1 tin of beans, Black (400 g)4 eggs2 tbs
olive1 tbs vanilla200 g cane sugar3 tbs cocoa1 tsp bakig sugar1/4 tsp saltWalnutsDirections:Heat the oven to 180C. Prepare a 8" x 8" baking pan. Blend all the ingredients exepct the walnuts in a food processor or a blender .
Pour the batter into the pan and place the walnuts on top in rows. Bake for 25 to 30 minutes, until a toothpick inserted in the center comes out clean.