Wykonanie
Jak tu zjeść czosnek? Trzeba się przecież jakoś bronić w takich okolicznościach przyrody. A może mocno
czosnkowe guacamole? Tak, to jest to. A do tego grzanki z domowego
pieczywa. Swoją
drogą ponownie odkryłam ten oto
chleb i jesteśmy zachwyceni.
Awokado możecie utłuc tłuczkiem do
ziemniaków, widelcem czy utrzeć w moździerzu. A jeśli nic się Wam akurat nie chce, zawsze można użyć blendera.
Składniki:2
awokado2 ząbki
czosnku (można też dać 1)pół małej
cebulisok z 1/2
limonkisól,
pieprzWykonanie:
Czosnek i
cebulę drobno posiekać.
Awokado przekroić na pół, pozbawić pestki i wyjąć miąższ. Od razu skropić go
sokiem z limonki. Miąższ rozdrobnić na jednolitą masę, dodać
czosnek,
cebulę i doprawić do smaku.
Ja
jadłam z kromkami
chleba zgrillowanymi na patelni.