Wykonanie
Dostałam ostatnio do przetestowania paczkę od firmy Blue Dragon . Tym razem były to dania chińskie. Muszę przyznać, że zachwyciłam się
makaronem pełnoziarnistym . Przesmaczny, zdrowy, a do tego gotowy w 3 minuty. Jak dla mnie ten
makaron i jeden z
sosów, to idealne połączenie na ekspresowy i bardzo smaczny obiad. W tej wersji połączyłam
sos hoisin, który robiłam ten kiedyś własnoręcznie. Mój był nieco gęstszy i ciemniejszy (pewnie chodzi o rodzaj użytego
sosu sojowego), ale
smakowo bardzo podobny. Nie udało mi się jeszcze spróbować pozostałych
sosów, ale skład jest bardzo obiecujący.

Składniki (dla 2 osób):2 gniazda
makaronu chińskiego pełnoziarnistego1 opakowanie
sosu hoisinwarzywa (użyłam mrożonych:
brokuły,
groszek,
fasolka,
pędy bambusa,
kukurydza)
olejWykonanie:Zagotować
wodę. Osolić, dodać do wrzątku 2 gniazda
makaronowe i gotować 3 minuty. Odcedzić. W
między czasie na głębokiej patelni rozgrzać
olej i podsmażyć warzywa, cały czas mieszając, aż będą ciepłe, ale jeszcze chrupiące. Pod koniec dodać sos, wymieszać. Dodać ugotowany
makaron, chwilę razem podsmażyć mieszając. Podawać natychmiast.