ßßß
 
            
         Składniki :1 jabłko4 łyżki żurawiny do mięs lub dżemu żurawinowego8 muszlipół szklanki śmietany kremówki1 jajko2 łyżki + 1 łyżka cukruWykonanie:Makaron gotujemy al dente. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. Śmietankę, jajko i cukier (2 łyżki) mieszamy, aż powstanie sos. Jabłko obieramy i kroimy na kawałki. Podgotowujemy na odrobinie wody. Pod koniec gotowania dodajemy żurawinę, mieszamy i chwilę razem gotujemy, dosładzamy do smaku. Ugotowane muszle (przestudzone) nadziewamy owocami. Układamy w naczyniu do zapiekania i zalewamy kremem śmietanowym. Pieczemy przez około 15 - 20 minut.
Składniki :1 jabłko4 łyżki żurawiny do mięs lub dżemu żurawinowego8 muszlipół szklanki śmietany kremówki1 jajko2 łyżki + 1 łyżka cukruWykonanie:Makaron gotujemy al dente. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. Śmietankę, jajko i cukier (2 łyżki) mieszamy, aż powstanie sos. Jabłko obieramy i kroimy na kawałki. Podgotowujemy na odrobinie wody. Pod koniec gotowania dodajemy żurawinę, mieszamy i chwilę razem gotujemy, dosładzamy do smaku. Ugotowane muszle (przestudzone) nadziewamy owocami. Układamy w naczyniu do zapiekania i zalewamy kremem śmietanowym. Pieczemy przez około 15 - 20 minut. /wydrukuj przepis/
/wydrukuj przepis/