Wykonanie
Wiem, wiem, jedzenie z mikrofali jest niezdrowe itd. Jednak dla mnie to smak dzieciństwa i wcale nie chcę nic zmieniać. Mogłabym
jabłka zrobić w piekarniku, ale czasem zwyczajnie nie jestem cierpliwa i to wręcz musi być ten deser -
jabłka z mikrofali. Jeśli nie jesteście totalnymi przeciwnikami jedzenia z mikrofalówki, to na pewno Wam zasmakuje!Prostszego deseru nie znam:)Przy okazji u mnie już zawitała wiosna, a u Was?
Potrzebujemy:1
jabłko2 łyżki
dżemuJabłka przekrawamy na pół i łyżeczką wydrążamy środek.Kładziemy na talerzyku i wstawiamy do mikrofali na 1 minutę (zależy od mikrofali, może być potrzebne nieco dłużej lub nieco krócej). Gdy
jabłka zaczynają się pienić i syczeć, to znak, że już powinny być dobre. Po wyjęciu z mikrofali sprawdzamy, czy są miękkie.Dodajemy po łyżce
dżemu do środka każdego
jabłka.Najlepiej, gdy
dżem jest z lodówki (gorące
jabłka plus zimny
dżem idealnie smakują).Jemy łyżeczką. Smacznego!
Przy okazji mój zarośnięty
pies też korzysta ze słoneczka: