ßßß
 
            
         Składniki na spód i boki250 g ciasteczek digestive125 g rozpuszczonego masłaSkładniki na masę serową:750 g kremowego sera (najlepiej śmietankowy, trzykrotnie mielony bądź Philadelphia)3 duże jaja220 g cukru pudru180 g gęstej kwaśnej śmietanymiąższ z 1 laski wanilii3 łyżki mąki kukurydzianejsok z połowy cytryny
Składniki na spód i boki250 g ciasteczek digestive125 g rozpuszczonego masłaSkładniki na masę serową:750 g kremowego sera (najlepiej śmietankowy, trzykrotnie mielony bądź Philadelphia)3 duże jaja220 g cukru pudru180 g gęstej kwaśnej śmietanymiąższ z 1 laski wanilii3 łyżki mąki kukurydzianejsok z połowy cytryny Wykonanie:Formę tortownicę o średnicy 22 cm wyłożyć folią aluminiową (koniecznie). Ciasteczka pokruszyć lub rozdrobnić mikserem, wymieszać z roztopionym masłem, wyłożyć spód i boki tortownicy. Schłodzić w lodówce przez około pół godziny.Nastawić piekarnik na 170°C. Wszystkie składniki masy dokładnie zmiksować, miksturę wylać na schłodzony spód (masa jest bardzo, bardzo rzadka). Od góry przykryć folią aluminiową, by był jasny i się nie spalił. Piec dopóki sernik się nie zetnie, sprawdzić patyczkiem. Należy być cierpliwym, bo trwa to bardzo długo (piekłam prawie 2 godziny). Sernik studzimy w otwartym piekarniku a następnie wstawiamy do lodówki.
Wykonanie:Formę tortownicę o średnicy 22 cm wyłożyć folią aluminiową (koniecznie). Ciasteczka pokruszyć lub rozdrobnić mikserem, wymieszać z roztopionym masłem, wyłożyć spód i boki tortownicy. Schłodzić w lodówce przez około pół godziny.Nastawić piekarnik na 170°C. Wszystkie składniki masy dokładnie zmiksować, miksturę wylać na schłodzony spód (masa jest bardzo, bardzo rzadka). Od góry przykryć folią aluminiową, by był jasny i się nie spalił. Piec dopóki sernik się nie zetnie, sprawdzić patyczkiem. Należy być cierpliwym, bo trwa to bardzo długo (piekłam prawie 2 godziny). Sernik studzimy w otwartym piekarniku a następnie wstawiamy do lodówki. /wydrukuj przepis/
/wydrukuj przepis/