ßßß
 
            
         Składniki (na 18-21 ciastek, u mnie było 16):1 szklanka mąki pszennej1 łyżeczka proszku do pieczenia1 szklanka cukru pudru1/2 szklanki gorzkiego kakao1/2 szklanki drobno posiekanej świeżej miętyszczypta soli2 jajka1/4 szklanki topionego masła (ok. 80-100 g) - dałam 80 gWykonanie:W misce połączyć wszystkie suche składniki włącznie z miętą. Stopione i przestudzone masło połączyć z jajkami i wlać je do składników suchych. Zagnieść ciasto. Ciasto owinąć w folię spożywczą i włożyć do lodówki na godzinę.Ze schłodzonego ciasta formować kulki wielkości orzecha włoskiego (o wadze 35 g). Układać je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia w dużych odległościach (na jednej blasze 9 sztuk - trzy rzędy po trzy kuleczki).Piec w 180 st.C przez 10 minut (nie dłużej, bo będą za suche). Studzić na blasze, bo gorące, tuż po upieczeniu ciasteczka są bardzo miękkie./wydrukuj przepis/
Składniki (na 18-21 ciastek, u mnie było 16):1 szklanka mąki pszennej1 łyżeczka proszku do pieczenia1 szklanka cukru pudru1/2 szklanki gorzkiego kakao1/2 szklanki drobno posiekanej świeżej miętyszczypta soli2 jajka1/4 szklanki topionego masła (ok. 80-100 g) - dałam 80 gWykonanie:W misce połączyć wszystkie suche składniki włącznie z miętą. Stopione i przestudzone masło połączyć z jajkami i wlać je do składników suchych. Zagnieść ciasto. Ciasto owinąć w folię spożywczą i włożyć do lodówki na godzinę.Ze schłodzonego ciasta formować kulki wielkości orzecha włoskiego (o wadze 35 g). Układać je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia w dużych odległościach (na jednej blasze 9 sztuk - trzy rzędy po trzy kuleczki).Piec w 180 st.C przez 10 minut (nie dłużej, bo będą za suche). Studzić na blasze, bo gorące, tuż po upieczeniu ciasteczka są bardzo miękkie./wydrukuj przepis/