ßßß
Składniki:125 g miękkiego masła125 g cukruszczypta soli3 jaja150 g mąkiszczypta proszku dopieczenia25 g gorzkiej czekolady startej w wiórki12 połówek moreli z puszkicukier puder do dekoracjiWykonanie:Piekarnik nagrzać do 175 stopni. Masło zmiksować z solą i cukrem na kremową masę. Następnie dodać jajka, zmiksować. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia, przesiać na masę, wymieszać na gładkie ciasto. Dodać wiórki czekoladowe, dokładnie wymieszać.12 foremek do babeczek wytłuścić, wysypać mąką i napełnić ciastem. Morele osączyć, po jednej połówce położyć na każdej porcji ciasta, wypukłą stroną do góry, lekko wcisnąć. Foremki ustawić na blasze, włożyć do piekarnika. Babeczki piec ok 20 minut. Przełożyć z foremek na kratkę i wystudzić. Przed podaniem posypać cukrem pudrem., można podać z bitą śmietaną.
/wydrukuj przepis/