Wykonanie
Pomysł na spagetti zaczerpnęłam z blogu Salt & Pepper . Musiałam go jednak odrobinę zmodyfikować, bo jak się okazało jakimś cudem nie miałam w domu
czosnku. Ale i tak było przepysznie. Spagetti przygotowałam już dość dawno temu, ale jakoś nie było okazji do publikacji.

Składniki:400g spaghetti2
limonki12 łyżek
oliwy z oliweksol,
pieprz,
cukier750g
zielonych szparagówWykonanie:
Limonki sparzyć,osuszyć,zetrzeć skórkę i wycisnąć sok,następnie wymieszać i sok i skórkę z 4-5 łyżkami
oliwy,doprawić do smaku
sola,
pieprzem i
cukrem.
Szparagi obrać, odciąć zdrewniałe końcówki. Ugotowałam je na parze nad gotującym się
makaronem.Spaghetti wymieszać z sosem limetkowym oraz
szparagami, można posypać tartym
parmezanem.Smacznego/wydrukuj przepis/