Wykonanie

Zdrowe, pożywne, chrupiące
ciasteczka, które robi się bardzo łatwo i szybko. Można dowolnie dobierać swoje ulubione dodatki, tworząc różne wariacje
ciasteczek. Wyśmienicie smakują podane z
mlekiem.1/2 szklanki
otrębów owsianych1 szklanka
płatków owsianych1/2 szklanki
mąki razowej3 łyżki
otrębów orkiszowych100 g
suszonej żurawiny3 łyżki
słonecznika łuskanego3 łyżki
pestki dyni3 łyżki
rodzynek1/4 łyżeczki
cynamonu1/4 łyżeczki
soli3 łyżki
miodu5 łyżek
oleju1
banan1
jajkoW jednej misce mieszamy wszystkie suche składniki. W drugiej misce rozgniatamy
banana i mieszamy go z
jajkiem,
olejem i
miodem. Na koniec wsypujemy suche składniki. Wszystko dokładnie mieszamy i odstawiamy na 5 minut. Z ciasta, zwilżonymi w zimnej wodzie rękami (wtedy
ciasteczka łatwiej się formują) kształtujemy kulki i lekko je spłaszczamy.
Ciasteczka układamy na dużej blasze wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy w 180 stopniach przez 20 minut.Smacznego!Tasty Blog na Facebook'u
