ßßß
Cookit - przepis na Zupa szpinakowo-jabłkowa na mleczku kokosowym
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
Zupa szpinakowo-jabłkowa na mleczku kokosowym
Składniki
Szpinak mrożony
Masło
Mleczko kokosowe
Bulion drobiowy
Sos sojowy
Jabłko
Sól
Pieprz
Kolendra
Przyprawa warzywna
Koperek
Parmezan
Śmietana
Wykonanie
Pyszna błyskawiczna zupa-krem przygotowana na bazie
szpinaku
i
mleczka kokosowego
. Zielone kwaśne
jabłko
doskonale podbija jej smak . Synowi tak smakowała, że dla nas niewiele już zostało :) Bardzo polecam :)Składniki:450g
szpinaku mrożonego
2 łyżki
masła
400ml
mleczka kokosowego
(1 puszka)1 litr
bulionu drobiowego
3/4 łyżeczki
sosu sojowego
1 zielone
jabłko
sól
,
pieprz
kolendra
przyprawa warzywna
(klik)ponadto:grzankizielone
jabłko
pokrojone w julienne
koperek
do dekoracjitarty
parmezan
kleks
śmietany
Masło
rozgrzać na patelni. Wrzucić
szpinak
i dusić chwilę. Przełożyć całość do
bulionu
, dodać
mleczko kokosowe
, obrane i pokrojone w kostkę
jabłko
oraz
przyprawy
. Gotować chwilę, a następnie blenderem zmiksować na gładziuteńki krem. Ewentualnie jeszcze raz doprawić.Podawać z grzankami,
parmezanem
, gałązką
koperku
i zielonym
jabłkiem
pokrojonym w julienne. Smacznego :)
Źródło:
http://mojepasjekrakow.blogspot.com/2015/01/zupa-szpinakowo-jabkowa-na-mleczku.html
Przepisy powiązane
Tortellini w sosie szpinakowym
Zupa krem z sałaty
Zupa koperkowa - najprostsza
Sos szpinakowy
Łosoś pieczony w folii
Składniki powiązane (0)