Wykonanie

Przepyszna błyskawiczna w przygotowaniu przekąska.
Pomidorki koktajlowe podane na chrupiącej kromeczce ciabatty. Cudowne kolory w środku zimy :) Przepis znalazłam w książce Basi Ritz "Dom pełen smaków" Polecam Wam baaardzo :)Składniki:400g
pomidorków koktajlowych1 duży ząbek
czosnku3 gałązki świeżej
bazylia (drobno posiekana)
sólświeżo zmielony
pieprzkilka łyżek
oliwy z oliwek lub
oleju kukurydzianego (użyłam BASSO - klik)8 kromek ciabattyPiekarnik rozgrzać do 230 stopni (góra - dół). Kromki ciabatty posmarować
olejem i ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
Pomidorki pokroić w drobną kosteczkę, dodać
bazylię, przeciśnięty
czosnek,
olej i doprawić
solą i
pieprzem.Ciabatty wstawić do nagrzanego piekarnika i piec ok. 4 minuty (mają być miękkie w środku, a boki mają być lekko zarumienione). Na gorące wyłożyć
pomidorki, udekorować dodatkowymi liskami
bazylii. Podawać od razu. Smacznego :)

