Wykonanie

Cudownie mięciuteńkie, słodkie, pachnące w pięknym żółciusieńkim kolorze. Idealne nie tylko dla dzieci. Jeśli jeszcze takich nie próbowaliście to koniecznie musicie to nadrobić :) Polecam Wam i to baaardzo :)Składniki:250g puree z dyni (klik)220g
mąki pszennej2 łyżeczki
proszku do pieczenia1/3 łyżeczki
sody3
jajka3 łyżki
oleju3 łyżki
cukru70ml
maślankiszczypta
soli2 łyżeczki ekstraktu
waniliowegoponadto:
olej do smażenia
cukier puder do posypania
konfitura lub
bita śmietana do podaniawykonanie thermomix:Wszystkie składniki umieścić w naczyniu (najpierw mokre, a
potem sypkie). Zmiksować 15sek/obr.5 Smażyć na rozgrzanym
oleju na małym ogniu z obydwu stron na złoto. Odkładać na ręcznik papierowy by pozbyć się nadmiaru tłuszczu. Podawać oprószone
cukrem pudrem z
bitą śmietana lub
konfiturą.wykonanie tradycyjne:Wszystkie składniki bardzo dokładnie zmiksować lub wymieszać rózgą. Smażyć na rozgrzanym
oleju na małym ogniu z obydwu stron na złoto. Odkładać na ręcznik papierowy by pozbyć się nadmiaru tłuszczu. Podawać oprószone
cukrem pudrem z
bitą śmietana lub
konfiturą.Smacznego :)




Źródło: Kwestia Smaku z moimi zmianami