Pyszne wafelki na wzór znanych knoppersów :) Przepis pochodzi ze strony Moje Wypieki . Żeby dobrze smakowały nie należy zamieniać orzechów laskowych na żadne inne. Masło również powinno być najwyższej jakości. Polecam Wam baaardzo :)Składniki na masę mleczną:1/4 szkl mleka1/4 szkl cukru175g masła 82% (!)1 szkl. mleka w proszku tłustego sypkiegoMleko zagotować z cukrem i wystudzić. Masło utrzeć do białości. Powoli wlewać mleko z cukrem a na koniec dodawać po łyżce mleka w proszku. Dokładnie utrzećSkładniki na masę nugatową:160g nutelli100g masła 82% (!)1 łyżka kakao2 czubate łyżki orzechów mielonych100g orzechów laskowych ( i tylko takich !)Orzechy uprażyć na patelni pod przykryciem. Gdy są już gotowe wysypać na ściereczkę, zawinąć tworząc coś na wzór tobołka i dokładnie je wygnieść ręką (powinny nam ładnie odejść skórki). Obrane orzechy posiekać.Masło utrzeć do białości, dodawać powoli nutellę i kakao oraz zmielone orzechy. Na koniec wmieszać posiekane orzechy.ponadto:3 szt wafli70g czekolady mlecznej70g czekolady gorzkiejCzekolady rozpuścić razem w kąpieli wodnej.Na pierwszy wafel rozsmarować masę czekoladową, przykryć drugim waflem i rozsmarować masę mleczną. Na wierzchu układamy ostatni blat waflowy. Dociskamy deseczka i wstawiamy na chwilę do lodówki by stężało.Po tym czasie kroimy na równe kwadraty i maczamy każdy z nich w rozpuszczonej czekoladzie (delikatnie, sam wafel od strony mlecznej masy). Można również posmarować całość wafla i dopiero pokroić. Smacznego :)