Wykonanie
            
Ekstremaklnie 
kawowe, wilgotne, mięciuteńkie i pyszne... Całości dopełnia 
lukier o smaku... 
kawy :)Ciasto samo w sobie nie jest za słodkie. 
Słodycz w nim to 
lukier, ale nie rezygnujcie z niego, dodaje bowiem ciastu charakteru...Przepis znaleziony na blogu Gotuje bo lubię z małymi zmianami. Polecam baaardzo :)Składniki:1/4 szkl gorącego 
mleka12 łyżeczek 
kawy rozpuszczalnej1 szklanka 
mąki2/3 łyżeczki 
proszku do pieczenia1 szczypta 
soli120g bardzo miękkiego 
masła3/4 szkl 
cukru2 
jajkapolewa lukrowa:1 łyżeczka 
kawy3-4 łyżeczki gorącego 
mleka3/4 szkl 
cukru pudruKawę rozpuścić w gorącym 
mleku i odstawić do całkowitego wystudzenia. 
Jajka ubić z 
cukrem, dodać powoli 
masło i nadal ubijać. Dodać 
sól, przesianą 
mąkę i 
proszek do pieczenia. Ucierać do gładkości ok 1-2 min. Na koniec dodać wystudzoną 
kawę i miksować kolejne 2 minuty.Ciasto przelać do natłuszczonej i wysypanej 
kaszą manną formy (keksówka 22 cm, lub mała babkowa z kominem o średnicy 20 cm). Wstawić do nagrzanego do 175-180 stopni piekarnika i piec ok 45 minut do suchego patyczka. Upieczone ciasto wyjąc z formy i wystudzić na kratce.W tym czasie zrobić 
lukier. 
Kawę rozpuścić w gorącym 
mleku. Dodać 
cukier puder i dobrze rozetrzeć. Jeśli jest zbyt gęste dodać odrobinę 
mleka, a jeśli zbyt rzadkie dosypać 
cukru pudru. Gotowym lukrem polać wystudzone ciasto.Smacznego :)

