ßßß Cookit - przepis na OMLET SERNIKOWO-BUDYNIOWY

OMLET SERNIKOWO-BUDYNIOWY

nazwa

Wykonanie

Omlet słodzony syropem daktylowym na twarożku kanapkowo-sernikowym i bezglutenowym budyniu morelowym podany z ananasem i kandyzowanymi kwiatami hibiskusa
(przepis autorski)
/1 porcja/
125 g twarożku kanapkowo-sernikowego
2 łyżki mąki żytniej razowej
2 łyżki budyniu bezglutenowego o smaku morelowym
łyżeczka syropu daktylowego
szczypta kardamonu
2 jajka
1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
łyżka oleju kokosowego
Wszystkie składniki wrzucamy do blendera i miksujemy aż do uzyskania gładkiej masy. Ostawiamy na 15 minut. Patelnię porządnie rozgrzewamy i smażymy około 7 minut z każdej strony na małym (!) ogniu. Omlet ładnie się przewraca, także wystarczy użyć łopatki. Podajemy z ulubionymi dodatkami.
Smacznego :)
Źródło:http://poraneknaslodko.blogspot.com/2014/05/548-omlet-sernikowo-budyniowy.html