ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 3(z pieczeniem / smażeniem): 40 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 2SkładnikLogo Ilość Czegopolędwica końska 60 dekagramówcebula 1 sztukżółtko 4 sztuksardynki z puszki 4 sztukpieczarka marynowana 3 sztukkorniszon 2 sztukmusztarda 1 łyżek deserowychmaggi 1 łyżek deserowycholiwa 1 łyżek deserowychpapryka według uznaniapieprz według uznaniasól według uznaniaWykonanie:Mięso trzykrotnie przepuścić przez maszynkę. Cebulę posiekać, korniszony i grzyby pokroić jak najdrobniej. Wymieszać mięso z oliwą, musztardą oraz maggi, podzielić na cztery porcje. Na każdej z nich w zagłębieniu umieścić całe żółtko i sardynkę. Obok położyć cebulę, korniszony i pieczarki. Podawać z białym lub ciemnym pieczywem, krążkiem masła oraz zestawem przypraw (sól, pieprz, maggi, papryka, oliwa).Uwagi:Można użyć polędwicę wołową.Potrawy z MięsaKomentarze:Autor: pies_andaluzyjskiData: 2011-03-08Taaak. Oliwa to nieodzowny składnik kuchni polskiej i tatara po polsku...Autor: zibi_scj55Data: 2011-03-08Dodawanie sardynki to próba utrzymania sznytu tatara z okresu kiedy fileciki anchowies kupowało się w każdym sklepie rybnym, delikatesowym i kolonialnym. Monmopol w gastronomii SPOŁEM wprowadził biedną, bezsmakowa sardynkę. O tempora, o mores!!!Autor: SueData: 2011-03-05hmm wydaje mi się, że 3krotne przemielenie mięsa to stanowczo za dużo. Najlepszy jest tatar z siekanego mięsa. PozdrawiamAutor: barteckiData: 2011-01-31Pełen szacuneczek kazdy lubi tworzyć dzieło w kuchni ,ale jednak myślę że te sardynki i grzyby tylko minimalizuja smak prawdziwego tataraAutor: AgataData: 2010-07-27Co to za bezsensowne udziwnienie z sardynką. Równie dobrze można podać zmieloną brukiew. Fuu!Autor: marcinData: 2010-05-21Jak robić już tatara z koniny bądź polędwicy wołowej, to należy sobie odpuścić mielenie, podobnie jak wszystkie dodatki typu sardynki, papryke musztarde itp. Mięso siekamy drobno, a jedynymi dodatkami są żółtko, sól, pieprz, ewentualnie oliwa, maggi. Do mielenia nadaje się gorsze gatunkowo mięsu typu ligawa, antrykot, rozbratel czy rumsztyk i wtedy możemy sobie dodawać inne dodatki.Autor: zbyszkoData: 2009-12-19Niebo w gębie :)Autor: kucharzData: 2009-07-25wielki szajs jak tak bardzo lubisz ryby to kup sobie paprykarza.anie psuj smaku prawdziwego tatara.Autor: MikeData: 2009-04-06tatar jest superAutor: murData: 2009-02-14Nie ma nic lepszego na świecie! Mniam, mniam...Autor: topolData: 2009-01-02ja wlasnie zajadam.Super!!!!Autor: ktośData: 2008-12-04ale tatar jest pysznyAutor: michałData: 2008-11-18Idę właśnie robić, pewnie zjem samemu taką porcyjkę :))Autor: sylwiaData: 2008-10-24bardzooo pyszne:)Autor: TomekData: 2008-02-13no super ;D właśnie jem...pychota....Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: