Wykonanie
« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 90 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
mięso wieprzowe -
schab 750 gramów
polędwica 200 gramów
ser żółty ostry 200 gramów
suszone śliwki 10 sztuk
jabłka suszone w krążkach 5 sztuk
gruszka suszona 1 sztuk
orzechy włoskie 50 gramów
sól według uznania
pieprz według uznaniamieszanka
ziół włoskich 1 szczypta
kmin rzymski 1 szczyptaWykonanie:
Mięso pokroić na grube kawałki, rozbić, posolićNadzienie:
polędwicę pokroić w drobne kostki,
ser pokroić w większe kostki, drobno pokroić
suszone śliwki,
jabłka i
gruszkę dodać starte na drobnej tarce
orzechy włoskie - wszystkie składniki przemieszać i przesmażyć na patelni aż
ser lekko się stopi, dodać szczyptę
kminuNadzienie zawinąć w
mięso, spiąć wykałaczkami, rolady popieprzyć, posypać
ziołamiPiec w piekarniku w rękawie do zapiekania w temp 180 stopni około 45 minutUwagi:Nadzienie jest odpowiednie zarówno do drobiu jak i
wieprzowiny.Można podawać z
sosem pomidorowym lub
grzybowym lub innym według uznania - aromatu potrawie
doda świeży
koperek, którym można posypać rolady po wyjęciu z piekarnika.
Polędwicę można zastąpić
szynką.
Kmin rzymski można zastąpić
kminkiem.Autor: izabelas1Zobacz inne przepisy użykownika!Potrawy z
MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: