Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 8(z pieczeniem / smażeniem): 120 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
schab 1 kilogramów
śliwki suszone według uznania
smalec 4 łyżek stołowychziarenka jałowca według uznania
majeranek według uznania
pieprz według uznania
sól według uznaniaWykonanie:Umyte, osuszone
mięso naciąć w kilku miejscach, wbijając do środka cienki nóż. W nacięcia włożyć
śliwki lub
morele. Na połowie rozgrzanego
smalcu obsmażyć
mięso ze wszystkich stron, oprószyć
solą,
pieprzem oraz
majerankiem i rozkruszonymi ziarnami jałowca. Piec w brytfance, dodając resztę tłuszczu, w 180 stopniach ok. 1,5 godziny, od czasu do czasu polewając
wodą, by
mięso się nie wysuszyło. Przed podaniem
schab pokroić w plastry.Powstały podczas pieczenia sos można przecedzić i zagęścić
śmietaną z odrobiną
mąki.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z
MięsaWielkanocWigiliaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: