Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 6(z pieczeniem / smażeniem): 90 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czego
schab środkowy 1 kilogramów
śliwki suszone 200 gramów
majeranek według uznania
piwo 1 szklanek
sól według uznania
pieprz według uznania
smalec według uznaniaWykonanie:Umyty, osuszony
schab natrzeć
solą,
pieprzem oraz
majerankiem. Nożem zrobić tunel w
mięsie i napełnić go
morelami lub
śliwkami lub po połowie jednego i drugiego. Obsmażyć
mięso, ze wszystkich stron, na rozgrzanym
smalcu. Przełożyć do brytfanki, podlać
wodą z
piwem, przykryć i dusić do miękkości. Podawać z
ryżem i duszonymi
jabłkami. Można też podawać na zimno.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z
MięsaWielkanocWigiliaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: