Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 6(z pieczeniem / smażeniem): 25 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegokotlety
schabowe 6 sztuk
ser żółty 6 plastry
brzoskwinie konserwowe 6 sztuk
przyprawa do
wieprzowiny 1 łyżek stołowych
olej według uznanialistki
bazylii według uznania
pieprz według uznania
sól według uznaniaWykonanie:Rozbite tłuczkiem
mięso oprószyć
sola oraz
pieprzem i natrzeć przyprawą. Kotlety obsmażyć z obu stron na 3 łyżkach rozgrzanego
oleju. Na każdym kotlecie ułożyć po połówce
brzoskwini, nakryć plastrem
sera. Całość nakryć pokrywką i dusić 10 minut do rozpuszczenia
sera. Przed podaniem udekorować danie listkami
bazylii oraz cząstkami
pomidora.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z
MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: