ßßß
500g warzyw na patelnię400g schabu (może być każde inne dowolne mięso)200ml śmietany 18%2 łyżki koncentratu pomidorowegoulubione przyprawy w sporej ilościsól, pieprz, olej1. Warzywa podsmażamy, posypujemy solą i pieprzem. Do śmietanki dodajemy ulubione przyprawy. Kiedy warzywa będą gotowe wlewamy je na patelnię, trzymamy na ogniu jeszcze 2-3 minuty.

2. Mięso kroimy w kostkę, doprawiamy (u mnie: sól, pieprz, papryka słodka i ostra). Smażymy na rozgrzanym oleju. Pod koniec smażenia dodajemy koncentrat pomidorowy.
3. Na dnie naczynia żaroodpornego układamy 1/2 przygotowanego schabu, następnie 1/2 warzyw. Czynność powtarzamy, całość posypujemy startym żółtym serem.
4. Zapiekamy przez około 20 minut, w temperaturze 180 stopni.