ßßß Cookit - przepis na Schabowe koperty z serem

Schabowe koperty z serem

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 2
(z pieczeniem / smażeniem): 20 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 4
Ilość ocen : 1
Składnik
Logo Ilość Czego
schab 40 dekagramów
ser gouda 4 plastry
olej według uznania
sól według uznania
pieprz według uznania
Wykonanie:
Mięso płuczemy pod bieżącą wodą i osuszamy ręcznikiem papierowym. Kroimy na cztery w miarę równe części. Rozbijamy na prostokątne kotlety. Przyprawiamy i kładziemy na środku plaster sera. Mięso składamy w kopertę, sprawdzając czy ser nie wystaje. Smażymy na rozgrzanym tłuszczu uważając, by ser nie wyciekł. Podajemy z ziemniakami i podsmażonymi warzywami.
Autor: Szesana
Zobacz inne przepisy użykownika!
Potrawy z Mięsa
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/8107/Schabowe-koperty-z-serem