ßßß Cookit - przepis na Schabowe kieszonki

Schabowe kieszonki

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
kotlety schabowe 4 sztuk
groszek mrożony 0,5 sztuk
masło 1 łyżek stołowych
olej 2 łyżek stołowych
pieprz według uznania
sól według uznania
Wykonanie:
Dość grube kotlety umyć, osuszyć, rozbić lekko tłuczkiem i ostrym nożem naciąć dość głębokie kieszonki. Oprószyć solą oraz pieprzem. Groszek z blanszować w osolonej wodzie, ostudzić. Do każdej kieszeni włożyć porcję groszku i z piąć wykałaczką. Kotlety smażyć na maśle wymieszanym z olejem z obu stron na rumiano.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Polska
Potrawy z Mięsa
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/10234/Schabowe-kieszonki