Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 8(z pieczeniem / smażeniem): 120 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
schab bez kości 1,5 kilogramów
pieprz według uznania
sól według uznania
olej według uznania
masło 40 gramów
czosnek 3 ząbki
wino białe wytrawne 200 mililitrówWykonanie:Umyte, osuszone
mięso natrzeć
solą oraz
pieprzem, włożyć do natłuszczonego żaroodpornego naczynia i posmarować miękkim
masłem. Dodać oczyszczony
czosnek i piec 30 minut w 210 stopniach, a
potem obniżyć temperaturę do 180 stopni i piec jeszcze 60 minut.Upieczony
schab przełożyć na ogrzany półmisek i przykryć folią aluminiową, aby nie ostygł, a do formy wlać
wino i gotować na małym ogniu, aż część płynu odparuje, a sos zgęstnieje. Sos podawać w sosjerce.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z
MięsaSosy i pastyDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: