Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
cebula 1 sztuk
cytryna 1 sztuk
olej 6 łyżek stołowych
wołowina na pieczeń 600 gramów
masło 4 łyżek stołowych
wino białe wytrawne 50 mililitrów
czosnek 3 ząbki
zioła prowansalskie - świeże 4 łyżek stołowych
pieprz według uznania
sól według uznaniaWykonanie:Oczyszczoną
cebulę zetrzeć na tarce, skropić
sokiem z cytryny i posypać otarta
skórka cytrynową,
solą oraz
pieprzem. Wymieszać z posiekanymi
ziołami oraz
olejem. Umyte, osuszone
mięso pokroić w poprzek włókien na 4 plastry, lekko rozbić i uformować
bitki. Posmarować je z obu stron warstwą
ziołowej marynaty, zawinąć w folie i wstawić do lodówki na kilka godzin.
Bitki obsmażyć z obu stron na rumiano na rozgrzanym
maśle. Podlać
winem, dodać oczyszczony, pokrojony na plasterki
czosnek i dusić na małym ogniu ok. 30 minut, aż
mięso będzie miękkie.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z
MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: