Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 120 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 4SkładnikLogo Ilość Czego
wołowina 600 gramów
czosnek 3 ząbki
masło 3 łyżek stołowych
olej 7 łyżek stołowych
rozmaryn 7 sztuk
białe wino 100 mililitrów
cytryna według uznania
seler 0.5 sztuk
pietruszka według uznania
marchew 1 sztuk
cebula 1 sztuk
sól według uznania
pieprz według uznaniaWykonanie:Warzywa umyć pod bieżąca letnią
wodą a następnie pokroić je a później skropić
sokiem z cytryny dodać
sól i
pieprz. Warzywa ugnieć łyżeczką, aby puścił sok i wymieszać z
olejem. Umyte
mięso pokroić w poprzek włókien na 4 plastry, lekko rozbić i uformować
rumsztyki.
Rumsztyki posmarować z obu stron warstwą warzyw, zawinąć w folię i odstawić do lodówki na kilka godzin. Na grilla położyć
mięso, obsmażyć z obu stron na rumiano. Podlać
winem, dodać gałązki
tymianku i
czosnek. Grillować aż
mięso będzie miękkie.Autor: IzaZobacz inne przepisy użykownika!Potrawy z GrillaPotrawy z
MięsaKomentarze:Autor: marecki41Data: 2010-12-03By to zrobic trzeba miec
mieso w polsce niestety nie dostepne w Austrii ok 27
euro za kilogram. Trzeba wprawy by wiedziec kiedy rumpsteak jest medium a kiedy englisch . Niemniej polecam -cos wspanialego zwlaszcza z
maslem czosnkowym lub
ziolowymAutor: IzkaData: 2009-04-20Ale apetyczne zdjęcie!Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: