Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 120 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 3Ilość ocen : 3SkładnikLogo Ilość Czego
wołowina 500 gramówrosół drobiowy 2 kostek
seler 0.5 sztuk
marchew 2 sztuk
borowik suszony 30 gramów
pietruszka 2 sztuk
cebula 1 sztuk
masło 3 łyżek stołowych
mąka 1 łyżek stołowych
natka pietruszki 0.5 sztuk
cytryna 1 sztuk
liście laurowe 1 sztuk
sól według uznania
pieprz według uznaniaWykonanie:Rosół przygotować w/g przepisu na opakowaniu.
Wołowinę pokroić w grubą kostkę, dodać do rosołu i gotować 1 godz.
Grzyby moczyć 1 godz.,odcedzić (
wodę zachować) i drobno pokroić. Oczyszczone warzywa pokroić w kostkę. Na łyżce
masła podsmażyć warzywa oraz
grzyby, dodać do zupy, dodać też
wodę z
grzybów i
liść laurowy, gotować 15 minut. Pozostałe
masło zagnieść z
mąką i dodać do zupy. Mieszając rozprowadzić, doprawić
solą i
pieprzem. Przelać do wazy, udekorować plasterkami
cytryny i posypać posiekaną
natką.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Potrawy z
GrzybówPotrawy z
MięsaZupyDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: