ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 120 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 3Ilość ocen : 3SkładnikLogo Ilość Czegowołowina 500 gramówrosół drobiowy 2 kostekseler 0.5 sztukmarchew 2 sztukborowik suszony 30 gramówpietruszka 2 sztukcebula 1 sztukmasło 3 łyżek stołowychmąka 1 łyżek stołowychnatka pietruszki 0.5 sztukcytryna 1 sztukliście laurowe 1 sztuksól według uznaniapieprz według uznaniaWykonanie:Rosół przygotować w/g przepisu na opakowaniu. Wołowinę pokroić w grubą kostkę, dodać do rosołu i gotować 1 godz. Grzyby moczyć 1 godz.,odcedzić (wodę zachować) i drobno pokroić. Oczyszczone warzywa pokroić w kostkę. Na łyżce masła podsmażyć warzywa oraz grzyby, dodać do zupy, dodać też wodę z grzybów i liść laurowy, gotować 15 minut. Pozostałe masło zagnieść z mąką i dodać do zupy. Mieszając rozprowadzić, doprawić solą i pieprzem. Przelać do wazy, udekorować plasterkami cytryny i posypać posiekaną natką.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Potrawy z GrzybówPotrawy z MięsaZupyDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: