Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 6(z pieczeniem / smażeniem): 300 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czegoflaczki wołowe 600 gramów
bulon wołowy 1 kostek
seler 150 gramów
pietruszka 150 gramów
por 150 gramów
marchewka 100 gramów
gałka muszkatołowa 0,5 łyżek deserowych
liść laurowy 1 sztuk
ziele angielskie 2 ziarna
imbir 1 łyżek deserowych
cebula 1 sztuk
mąka 3 łyżek stołowych
masło 3 łyżek stołowych
natka pietruszki 3 łyżek stołowych
pieprz według uznania
sól według uznaniaWykonanie:Obgotować 2
razy płat flaków, zmieniając
wodę. Za pierwszym razem obgotowywać flaki 30 minut, a za drugim ok. 4 godzin.
Potem pokroić je w paseczki, zalać trzecią zmiana
wody, dodać
kostkę rosołową, oczyszczone pokrojone warzywa,
gałkę muszkatołową,
liść laurowy,
ziele angielskie oraz
imbir i gotować do miękkości. Na 10 minut przed końcem gotowania dodać obsmażoną w całości
cebulę. Z
masła i
mąki przygotować zasmażkę, rozprowadzić ją rosołem z gotowania i dodać do flaków. mieszając, doprawić do smaku
solą oraz
pieprzem. Przed podaniem posypać posiekaną
natką pietruszki.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z
MięsaZupyDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: