Pyszna, zdrowa zupa z grzybów leśnych (ja użyłam prawdziwki i kurki). W połączeniu z pęczakiem smakuje wybornie.Składniki:grzyby leśne 1/2kg1 szt cebula biała1 szt marchewseler 1/2szt4 łyżki mlekosól do smakupieprz do smaku1 łyżka mąka1 łyżka masłośmietana 1/3szklankikasza pęczak 1woreczeknatkapiertuszkiSposób przygotowania:Ugotować kaszę w osolonej wodzie i odstawić.Grzyby oczyścić z piasku, umyć i razem z masłem podsmażyć na wolnym ogniu z dodatkiem soli i pieprzu.Następnie włożyć pokrojone warzywa, wlać około 3 szklanki wrzącej wody, mąkę wymieszaną z mlekiem i gotować przez 15 minut. Pod koniec gotowania przyprawić do smaku, wlać śmietanę, posypać natką pietruszki i włożyć wcześniej ugotowaną kaszę.