Wykonanie
Większości z Was niedzielny obiad będzie kojarzył się z rosołkiem i pieczonym
kurczakiem. Mi niedziela kojarzy się ze
schabem z
marchewką. To chyba moje ulubione domowe danie. Przepis wzięłam od mamy. Prawda jest taka, że jej wychodzi najlepszy jednak... Nie jest to trudne, więc warto spróbować.Potrzebujesz:-
Marchewka-
Schab bez kości-
sól-
pieprz-
czosnek granulowany-
olejMięso należy pokroić w plastry i delikatnie rozbić. Następnie przyprawiamy je
solą,
pieprzem i granulowanym
czosnkiem. Tak przygotowane kotleciki obsmażamy na patelni. Gdy zaczną się rumienić dodajemy
marchewkę. Gdy warzywa zmiękną dusimy całość na wolnym ogniu. Ilość dodanej
marchewki zależy od Ciebie. Ja lubię jej dużo. Pamiętaj tylko, że im jej więcej tym
mięso będzie słodsze. Tak przygotowany
schab możesz zjeść z dowolnymi dodatkami:
ziemniakami,
kaszą,
sałatą. Wybór należy do Ciebie. Ja lubię jeść go z
kuskusem.
Smacznego :)