Wykonanie
20 lutego 2015Składniki:(Na 2 porcję)200g. serduszek drobiowych1 duża
marchew1 duża
cebulaolej roślinny do smażenia1/2 łyżeczki
czosnku granulowanego
sól ,
pieprzPrzygotowanie:Serduszka umyć , osuszyć ew. oczyścić.Każde przekroić na pół.Na patelni rozgrzać odrobinę
oleju , smażyć serduszka do odparowania płynów.Warzywa obrać ,
cebulę posiekać drobno ,
marchew zetrzeć na tarce o dużych oczkach.Dodać warzywa do
mięsa , smażyć do ich miękkości co chwila mieszając.Wyłączyć gaz , dodać
przyprawy , wymieszać.(Ważne by nie solić w trakcie smażenia ponieważ serduszka stwardnieją)SmacznegoPost navigation← Kolorowe ciasto które zacheca swym wyglądem i smakiem.Jest lekko wilgotne a zarazem puszyste i lekko słodkie. Masy idealnie ze sobą współgrają.