Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 2SkładnikLogo Ilość Czegopolędwiczka wieprzowa 2 sztuk
jabłko kwaskowate 2 sztuk
olej 3 łyżek stołowych
sól według uznania
pieprz według uznania
curry według uznania
masło 1 łyżek stołowychWykonanie:
Mięso umyj i osusz, natrzyj
curry,
solą i
pieprzem, odstaw na 2 godziny w chłodne miejsce.Zrumień na
oleju.Przełóż do żaroodpornego naczynia.Na tym samym tłuszczu podsmaż krótko pokrojone na ćwiartki
jabłka.
Jabłkami obłóż
mięso.Piecz ok.15 minut w temp.220 stopni.Autor: IzaZobacz inne przepisy użykownika!Potrawy z
MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: