ßßß Cookit - przepis na Polędwica z jabłkiem

Polędwica z jabłkiem

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 5
Ilość ocen : 2
Składnik
Logo Ilość Czego
polędwiczka wieprzowa 2 sztuk
jabłko kwaskowate 2 sztuk
olej 3 łyżek stołowych
sól według uznania
pieprz według uznania
curry według uznania
masło 1 łyżek stołowych
Wykonanie:
Mięso umyj i osusz, natrzyj curry, solą i pieprzem, odstaw na 2 godziny w chłodne miejsce.
Zrumień na oleju.
Przełóż do żaroodpornego naczynia.
Na tym samym tłuszczu podsmaż krótko pokrojone na ćwiartki jabłka.
Jabłkami obłóż mięso.
Piecz ok.15 minut w temp.220 stopni.
Autor: Iza
Zobacz inne przepisy użykownika!
Potrawy z Mięsa
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/3343/Poledwica-z-jablkiem