ßßß Cookit - przepis na ROLADKI SCHABOWE ZE SZPARAGAMI I SEREM

ROLADKI SCHABOWE ZE SZPARAGAMI I SEREM

nazwa

Wykonanie

Roladki schabowe tym razem ze szparagami i serem. Bardzo smaczne i łatwe w przygotowaniu, taka propozycja nadaje się na bardzo elegancki obiad gdyż wyglądają bardzo dekoracyjnie.
SKŁADNIKI :
6 kotletów schabowych bez kości
1 opakowanie zielonych szparagów około 0,5 kg
6 plastrów sera żółtego
sól, pieprz i słodka papryka do smaku
olej do podpieczenia mięsa
wykałaczki
PRZYGOTOWANIE :
Szparagi obiegamy ze zdrewniałych końcówek, przecinamy na pół jak są długie. Gotujmy 3 minuty w osolonej wodzie, licząc czas od zagotowania się wody. Odcedzamy i studzimy.
Kotlety rozbijamy, przyprawiamy do smaku. Na każdym schabie układamy po plastrze sera, na to po 5-6 kawałków szparag, następnie ciasno zwijamy roladki spinając je wykałaczką.
Na patelni rozgrzewamy olej, smażymy roladki aż ładnie się zarumienia z każdej strony, po kilka minut.
Podpieczone mięso przekładamy do naczynia żaroodpornego, łącznie z powstałym sosikiem. Zapiekamy w nagrzanym piekarniku do 180 * C, przez około 15 minut. Po lekkim ostudzeniu wyciągamy wykałaczki.
Roladki podajemy z ulubiona surówką i zapiekanymi ziemniaczkami. Smacznego.
Źródło:http://mariola1975.blogspot.com/2015/05/roladki-schabowe-ze-szparagami-i-serem.html