Wykonanie
Roladki
schabowe tym razem ze
szparagami i
serem. Bardzo smaczne i łatwe w przygotowaniu, taka propozycja nadaje się na bardzo elegancki obiad gdyż wyglądają bardzo dekoracyjnie.
SKŁADNIKI :6 kotletów
schabowych bez kości1 opakowanie
zielonych szparagów około 0,5 kg6 plastrów
sera żółtegosól,
pieprz i
słodka papryka do smaku
olej do podpieczenia
mięsawykałaczkiPRZYGOTOWANIE :
Szparagi obiegamy ze zdrewniałych końcówek, przecinamy na pół jak są długie. Gotujmy 3 minuty w osolonej wodzie, licząc czas od zagotowania się
wody. Odcedzamy i studzimy.Kotlety rozbijamy, przyprawiamy do smaku. Na każdym schabie układamy po plastrze
sera, na to po 5-6 kawałków
szparag, następnie ciasno zwijamy roladki spinając je wykałaczką.Na patelni rozgrzewamy
olej, smażymy roladki aż ładnie się zarumienia z każdej strony, po kilka minut.Podpieczone
mięso przekładamy do naczynia żaroodpornego, łącznie z powstałym sosikiem. Zapiekamy w nagrzanym piekarniku do 180 * C, przez około 15 minut. Po lekkim ostudzeniu wyciągamy wykałaczki.Roladki podajemy z ulubiona surówką i zapiekanymi ziemniaczkami. Smacznego.